برای تطهیر وسایل و خانه از نجاست سگ باید چگونه اقدام نمود؟
ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 26 ساله )
سلام خسته نباشین ما سگی در خانه داشتیم که موهایش تماما در خانه می ریخت و ما در زمان کرونا هم با وجود آن موها، روی مبل و وسایل الکل زدیم الان مدتی است سگ نداریم و متوجه نجاست سگ شدیم. برای تطهیر وسایل و خانه باید چگونه اقدام کرد؟ لطفا راهنمایی کنید چون با وجود این شرایط سخت است که محیط عبادت و لباس نمازگرار پاک بماند چون عملا از حمام خیس می آییم و با برخورد با وسیله ها نجس می شویم.
مشاور (قربان منتظمی)
سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
صرف بودن سگ درخانه دلیل بر نجاست نیست
از نظر اسلام، اصل اولی در همه چیز طهارت است یعنی تا ما یقین به نجاست چیزی پیدا نکنیم باید اصل طهارت را جاری کنیم و بگوییم پاک است مگر در مواردی که صد درصد احراز نجاست کنیم، بنابراین شما مشکلی از این جهت ندارید و صرف بودن سگ در خانه دلیل بر نجس بودن هر چیزی که در آن خانه است نمی باشد.
بنابراین از نظر اسلام شما باید اصل را بر طهارت همه چیز بگذارید و لازم نیست اتاق مخصوص برای نماز داشته باشید. اگر شما یک دست لباس پاک در کمد یا کیف خود داشته باشید و یک سجاده پاک هم داشته باشید در هر کجای خانه تان می توایند نماز بخوانید.
این اصل بیشتر برای میهمانِ خانه ای که در آن از سگ نگهداری می شود، کاربرد دارد. یعنی میهمان، تا زمانی که به نجاست یقین پیدا نکرده، نمازش صحیح است.
پس این موارد مال جایی است که شک دارید و نباید به شک خود اعتنا کنید، یعنی برای تطهیر وسایل و خانه در صورتی که شک دارید به نجاست لازم نیست کاری بکنید. لذا وقتی یقین به نجاست فرش و وسائل ندارید، و فقط شک دارید که شاید نجس باشد پس بعد از حمام کردن و خیس بودن بدن هم اشکالی پیش نمی آید.
اگر یقین به نجاست سگ دارید
البته اگر با چشم خود ببینید که سگ مثلا جایی را نجس کرده است مثل اینکه به ظرفی یا لباسی لیس زده است یا ادرار کرده است یا بدن خیس خود را به آن مالیده است در این صوت باید از آن وسایل اجتناب نمود و برای تطهیر نمودن آن ظرفی که سگ در آن آب یا چیز روان دیگر خورده و یا آن را لیسیده، باید اول با خاکمال شستشو کرد و پس با آب شست و اگر با آب قلیل شسته می شود باید پس از خاکمال، دو مرتبه شسته شود.
اما در لباس و امثالهم از برطرف کردن عین نجاست، اگر یک بار آن را در آب کر یا جاری فرو ببرند یا زیر شیری که به کر متصل است بگیرند به طوری که آب به همه جاهایی که نجس شده بود، برسد پاک می شود و در فرش و لباس و امثال آن بنابر احتیاط باید آن را پس از فرو بردن در آب فشار یا تکان بدهند.
فتوای مراجع تقلید درباره انتقال نجاست سگ و نماز در خانه ای که سگ دارد
آیت الله العظمی خامنه ای
اگر سگ با رطوبت (ناشی از آب یا رطوبت دیگر)، جایی تردد کند و یا اینکه با رطوبتش، لباس و یا بدن شخصی را آلوده نماید و یا آب دهانش در جایی بریزد، آنجا و نیز بدن و لباسِ شخص، نجس می شود ولی چنانچه در حالی که سگ کاملاً خشک است، در خانه تردد کند و یا به بدن و لباس یا هر چیز دیگری برخورد کند، حکم به نجاست نمی شود. البته در صورتی که موی سگ در لباس یا بر بدن باشد ولو اینکه کاملاً هم خشک باشد، نجس بوده و نماز با وجود موی سگ باطل است.
آیت الله العظمی وحید خراسانی
سؤال: دختر خواهر شوهر من به تازگی در خانه از یک سگ نگهداری می کند و حتما اطلاع دارید که سگ های فانتزی همه جای خانه آزادانه حرکت می کنند از تخت خواب تا آشپزخانه. من در منزل خواهر شوهرم که مادر این خانم است یا در منزل مادر شوهرم چه گونه می توانم غذا بخورم یا نماز بخوانم با توجه به اینکه آنها زیاد به طهارت و نجاست اهمیت نمی دهند؟
جواب: هرجا شک در طهارت و نجاست دارید محکوم به طهارت است و افراد مذکور هم محکوم به طهارتند مگر اینکه جایی را علم داشته باشید که سگ با رطوبتی که سرایت می کند با آن ملاقات نموده که در اینصورت محکوم به نجاست است.
آیت الله العظمی سیستانی
حضرت آیت الله العظمی سیستانی در پاسخ به این سؤال که؛ شرایط نگهداری سگ در منزل و باغ جهت نگهبانی چگونه میباشد؟ فرموده اند: مانعی ندارد و شرط خاصی برای آن نیست، اگر چه خود حیوان، نجس است و نماز خواندن در خانهای که سگ در آن نگهداری میشود مکروه شمرده شده است.
منبع: حوزه نت (hawzah.net)
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}